Nieuws Limburg Genk wint eerste BRIC-Award van Voka

Genk wint eerste BRIC-Award van Voka

Genk wint eerste BRIC-Award van Voka

Met de verkiezing van BRIC-gemeente 2011 wil Voka-Kamer van Koophandel Limburg de Limburgse gemeenten bekronen die zich een voorloper tonen op economisch vlak. BRIC staat daarbij voor Bronsgroen, Innovatief en Creatief. Bij deze eerste editie stond het thema ‘bedrijventerreinen’ centraal. Uit de 14 kandidaat-winnaars en 3 genomineerden, werd uiteindelijk het dossier van de Stad Genk als beste gekozen door een professionele jury.

De toekomstvisie van het stadsbestuur op de ontwikkeling van de industriezones, gaf daarbij de doorslag. Onder meer de omvorming van de voormalige mijnterreinen tot hoogwaardige bedrijvensites, werd erg gewaardeerd. Maar ook de ondersteuning van de bestaande ondernemingen, bijvoorbeeld via een soort digitaal loket, mocht op bijval rekenen. Tot slot werden ook de inspanningen gelauwerd als initiatiefnemer voor collectieve acties, zoals bewaking op industrieterreinen of de groepsaankoop van zonnepanelen.

Neerpelt en Lommel vervolledigden het podium bij de eerste uitreiking van deze onderscheiding.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.