Nieuws Limburg Genk wordt hart van Vlaamse gaming-industrie

Genk wordt hart van Vlaamse gaming-industrie

Genk wordt hart van Vlaamse gaming-industrie

De expertisecentra voor de gamingindustrie GameHUB uit Genk en 3D Square uit Kortrijk gaan kennis uitwisselen om de ontwikkeling van vernieuwende computerspellen en ander digitaal infotainment in Vlaanderen te versnellen.

In april 2010 werden GameHUB in Genk opgericht als een samenwerkingsverband tussen de PHL, KHLim, UHasselt en Groep T in Leuven. Ze willen games ontwikkelen en startende bedrijven in de sector ondersteunen. 3D Square is een expertisecentrum van een hogeschool in Kortrijk die op vlak van 3D-technologie de brug slaat tussen onderwijs en bedrijfsleven. Beiden maken nu bekend dat ze hun kennis en ervaringen gaan delen om zo de gaming-industrie in Vlaanderen nog efficiënter te laten groeien. Dit zal onder meer gebeuren via incubatieprojecten, waarin alle partners nuttige input kunnen toevoegen. Ook het IBBT (Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie) verleent hierbij steun.

Concreet gaat het over de uitwerking van zes pilootprojecten met bedrijven en non-profitinstellingen. Deze games en interactieve 3D programma’s vloeien voort uit onderzoek dat in de betrokken scholen gebeurde en zijn een inspiratie voor bedrijven en instellingen die gebruik willen maken van gametechnologie.

“Het is belangrijk in te zetten op nieuwe creatieve sectoren,” zegt Wim Dries, burgemeester van Genk, waar het hart van de industrie zal komen te liggen (C-Mine). “Net de kruisbestuiving tussen studenten, onderzoekers, jonge ondernemers en meer ervaren ondernemers, maken dat een sector kan groeien. Samen met Leuven en Kortrijk wil Limburg de handen in elkaar slaan om de gamingsector in Vlaanderen uit te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.