Nieuws Limburg Genkenaar bouwt unieke machine voor wereldgigant

Genkenaar bouwt unieke machine voor wereldgigant

Genkenaar bouwt unieke machine voor wereldgigant

Bdtronic, het Duitse bedrijf waar Genkenaar Patrick Vandenrhijn de plak zwaait, heeft zonet de eerste van 3 heel speciale machines geleverd en ge├»nstalleerd bij de meest gekende producent van elektrische auto’s ter wereld (die contractueel niet bij naam mag worden genoemd, maar die u uiteraard al spontaan weet te raden…)

De machine dient om zowat 500.000 elektromotoren per jaar te impregneren met hars. “Dit is de grootste machine ooit gebouwd voor de productie van e-cars”, zegt Patrick Vandenrhijn. “Voor ons is dit uiteraard geweldig nieuws. We hebben net een nieuw gebouw geopend, maar dat is alweer te klein. In 2,5 jaar zijn we verdubbeld in omzet en personeel. En zoals het er nu naar uitziet, is het nog niet voldoende aangezien de vraag naar nieuwe machines voor e-cars en hybride voertuigen onze capaciteit verder overstijgt. Het lijkt wel of alle producenten wakker zijn geschoten door die ene klant waar wij voor werken.”

Bdtronic heeft dus veel extra mensen nodig, en daarvoor stuurt Patrick Vandenrhijn ook rekruteerders uit naar Limburg. “Ik heb een Genkse dame in dienst die in heel Europa personeel zoekt. Wie dus op zoek is naar een buitenlands avontuur met opdrachten voor internationale toppers, mag zich altijd melden!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.