Nieuws Limburg Genkenaar wordt nieuwe nr. 1 van KBC

Genkenaar wordt nieuwe nr. 1 van KBC

Genkenaar wordt nieuwe nr. 1 van KBC

Johan Thijs (46), geboren in Genk, wordt in mei de nieuwe ceo en directievoorzitter van de bankverzekeringsgroep KBC. Hij volgt in die functie Jan Vanhevel (63) op, die na 41 jaar dienst bij KBC met pensioen gaat. Jan Vanhevel heeft de beslissing genomen om meer tijd te kunnen vrijmaken voor familie en vrienden. Na een lange carrière, waarvan 16 jaar als lid van het directiecomité, werd hij in 2009 benoemd tot ceo van de KBC Groep. “Ik heb het gevoel dat we na enkele erg turbulente jaren opnieuw vaste grond onder de voeten krijgen en dat ik de groep veilig kan doorgeven aan mijn opvolger, die klaarstaat om de groep naar de toekomst te leiden”, zegt Vanhevel in een reactie.

Die opvolger is dus Limburger Johan Thijs, tot nog toe ceo van KBC België. Hij werd geboren in 1965 in Genk en woont momenteel in Betekom (regio Leuven). Thijs studeerde toegepaste wiskunde en actuariaat aan de KU Leuven en begon zijn loopbaan in 1988 bij de toenmalige verzekeraar ABB. In 1998 kwam hij aan het hoofd te staan van KBC Verzekeringen in Limburg en de Oostkantons. In 2009 werd hij ceo van KBC België. Wie Thijs in die functie straks zal opvolgen, is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.