Nieuws Limburg Genks bedrijf aan knuppel van oudste MASH-toestel

Genks bedrijf aan knuppel van oudste MASH-toestel

Genks bedrijf aan knuppel van oudste MASH-toestel

DCF 1.0Bussé Helikopters heeft een licentie gekregen om helikopters die gebouwd werden voor 1975 te onderhouden en toelating te geven om te vliegen. Het Genkse bedrijf is hiermee uniek in de Benelux. De passie voor deze oldtimers is ontstaan toen Bussé zelf een type Bell-47 van bouwjaar 1948 op de kop kon tikken, meteen de oudste helikopter die nog in Europa vliegt. Met dit toestel, gekend van de tv-serie M*A*S*H, heeft zaakvoerder Erik Bussé jarenlang privélessen gegeven om nieuwe helikopterpiloten op te leiden.

Erik BusseEen nieuwe Europese wetgeving voor onderhoud van de toestellen deed Bussé beslissen om zelf de licentie voor deze werken aan te vragen. “De kleinere helikopers zijn nog betaalbaar, en genieten qua veiligheid een uitstekende reputatie,” aldus Bussé. “Het zou zonde zijn om de expertise die wereldwijd over deze toestellen bestaat, verloren te laten gaan. Vandaar dat we deze traditie van betrouwbare technologie absoluut willen verderzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.