Nieuws Limburg Genks bedrijf lanceert eerste elektrische stadsbus

Genks bedrijf lanceert eerste elektrische stadsbus

Genks bedrijf lanceert eerste elektrische stadsbus

Ineltra Systems uit Genk heeft de eerste Belgische stadsbus geïmporteerd die voor 100% door elektriciteit wordt aangedreven. Soortgelijke exemplaren rijden al jaren rond in diverse buitenlandse steden. De bus beschikt over 30 plaatsen en kan zonder te herladen zowat 130 kilometer afleggen in druk stadsverkeer. Ze stoot geen uitlaatgassen uit en rijdt quasi geruisloos. “Ideaal dus voor off-peak transport en milieuvriendelijke shuttle services,” zegt Franco Guido, commercieel directeur bij Ineltra systems (foto).
De firma P&V Elektrotechniek uit Heusden-Zolder, het bedrijf van Ghislain Vanherle, zorgde met de E-Dock voor een intelligent laadsysteem, dat ook op deze bussen kan toegepast worden.
De nieuwe elektrische bus zal 6 maanden dienen als promovoertuig. Daarna start Ineltra Systems met de verkoop ervan aan vervoersmaatschappijen, shuttlediensten, etc.

Tijdens het Energieweekend op 25 en 26 september, kan je in het Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden Zolder kennismaken met deze bus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.