Nieuws Limburg Genks bedrijf mag 3,65 miljoen bijschrijven

Genks bedrijf mag 3,65 miljoen bijschrijven

(Foto: Vidal Balielo)

Genks bedrijf mag 3,65 miljoen bijschrijven

Het Genkse bedrijf DEO, dat een platform heeft ontwikkeld om de efficiëntie in operatiezalen te verhogen, heeft bij een nieuwe financieringsronde 3,65 miljoen euro opgehaald. LRM is één van de geldverstrekkers.

DEO is gevestigd op C-Mine. De onderneming verschaft ziekenhuizen en medische bedrijven diepgaande data-inzichten in het operatiekwartier. Er worden gegevens over de efficiëntie, de teamwerking en de financiële resultaten verzameld, geanalyseerd en gedeeld. Op deze data wordt artificiële intelligentie toegepast, zodat voorspellende inzichten aan de klanten kunnen meegegeven worden.

DEO mocht al eerder aandeelhouders verwelkomen als LRM en Imec.istart. Zij gaan mee in de kapitaalverhoging. De zopas afgeronde financieringsronde leverde met Capricorn Partners en de Franse investeerder Karista nieuwe participanten op. Samen leggen ze maar liefst 3,65 miljoen extra kapitaal op tafel.

“De nieuwe financiering zal DEO in staat stellen om zijn business development te versnellen, meer commerciële samenwerkingen af te sluiten in Europa en de VS, maar ook om ons productaanbod nog verder te versterken door nieuwe softwaretoepassingen te ontwikkelen,” legt Tim Clijmans uit, CFO en co-founder van DEO uit.

Tom Aerts, Head of Investments bij LRM, voegt eraan toe: “Het feit dat DEO al samenwerkt met ziekenhuizen en ‘s werelds grootste producenten van medische apparatuur is een uitstekend bewijs dat de technologie van het bedrijf erin slaagt om realtime, lokale gegevens om te zetten in bruikbare inzichten op maat van de klant. We zijn dan ook verheugd om DEO verder te ondersteunen en dat we met slim geld kunnen bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om de doelstellingen van zorgverleners en de zorgindustrie te helpen verwezenlijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.