Nieuws Limburg Genks bedrijf mag Italiaanse racefietsen verdelen

Genks bedrijf mag Italiaanse racefietsen verdelen

Genks bedrijf mag Italiaanse racefietsen verdelen

Het Genkse bedrijf Wiki Sports heeft een mooi contract getekend. Na de licentie op Italiaanse fietsmerken als Cipollini, KRU en in het verleden Kemo, hebben ze nu Ciöcc weten binnen te halen. Voor de elektrische racebike van dat merk spreekt tot de verbeelding, weet Ron Bussels van Wiki Sports.

Ciöcc is een artisanaal fietsbedrijf dat de frames nog 100% met hand vervaardigt in Italië. Het merk bestaat al van in de jaren ’60, en was in die tijd één van de grote jongens in het land. In 1980 werd het bedrijf overgenomen door Luigi, een designer die nu aan het hoofd staat van Ciöcc. De frames zijn in carbon, staal en titanium.

“De grootste noviteit is echter de E-Veloce, een echte racebike, maar dan mét ondersteuning”, zegt Ron Bussels, zaakvoerder van Wiki Sports. “Ik geloof sterk in E- Bikes en deze van Ciöcc is echt subliem. Hij heeft een piek-vermogen van 500W en een bereik tot 180km, dus knappe prestaties gekoppeld aan een knap Italiaans design.” Wel geen goedkoop speeltje: prijzen zijn vanaf 5.499 euro. De eerste leveringen zullen gebeuren in juli 2018.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.