Nieuws Limburg Genks cateringbedrijf vangt asielzoekers op

Genks cateringbedrijf vangt asielzoekers op

Genks cateringbedrijf vangt asielzoekers op

Umami, het cateringbedrijf uit Genk, heeft een jaarcontract afgesloten met Fedasil om 125 asielzoekers op te vangen en te begeleiden. Dat zal gebeuren in het Parkhotel aan de Genkersteenweg in Hasselt.

Minister De Block organiseerde eerder dit jaar een openbare aanbesteding om extra opvangplaatsen voor asielzoekers te creëren. Daar konden zowel privébedrijven als zorginstanties op reageren. Eén van de zopas goedgekeurde accommodaties is het Parkhotel in Hasselt. De uitbating en begeleiding zal gebeuren door Umami, het bedrijf van ondernemer Marleen Flemings. De cateraar is al actief als toeleverancier van maaltijden aan asielcentra, en gaat nu dus ook bijkomende dienstverlening voor de opvang voorzien.

Het Parkhotel beschikt over 30 kamers, in totaal goed voor 125 mensen. Zowel alleenstaanden als gezinnen zullen er vanaf oktober terechtkunnen. Het contract geldt voor een jaar en is nadien nog verlengbaar met 6 maanden. De buurtbewoners worden in de komende dagen geïnformeerd over de concrete plannen.

Deze hotelfaciliteiten staan overigens los van het restaurant dat zich aan de voorzijde van het perceel bevindt. Na het faillissement van Italiaans restaurant Dai Cugini heeft zich zopas een nieuwe onderneming op deze locatie gevestigd. Rohn, zoals de horecazaak heet, fungeert als brasserie en ijssalon. In dit pand bevinden zich ook 9 hotelkamers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer