Nieuws Limburg Genks eventbureau vliegt in de alcohol

Genks eventbureau vliegt in de alcohol

Genks eventbureau vliegt in de alcohol

De evenementensector ligt in coma. Het hield het evenementenbureau en standenbouwer Newlines in Genk niet tegen om business te genereren. Sam Willems zocht en vond enkele makkers om grote hoeveelheden ontsmettingsgel voor particulieren en bedrijven te maken.

Je zult het maar meemaken. Sam Willems is nog maar net bezig om de leiding van de Genkse standenbouwer, videomaker en evenementenbureau Newlines over te nemen van zijn vader Math, of de hele winkel moet onvermijdelijk dicht. “Creatief als we zijn, bleven we niet bij de pakken zitten”, zegt Sam Willems. “Samen met enkele bevriende jonge apothekers, zijn we gestoten op een ginstokerij in Houthalen. Al snel ontstond het plan om een Limburgse ontsmettingsgel te ontwikkelen en in de markt te zetten.”

Limburgs
De Limburgse handalcohol bevat 80 procent alcohol. “Daarmee is de vloeistof niet alleen geschikt om de handen te ontsmetten, maar ook om oppervlakten coronavrij te maken”, zegt Sam Willems. De quasi volledig Limburgse gel kreeg de naam Samcogel mee. “Tja, het kind moest snel een naam krijgen”, lacht de zaakvoerder. “Of we daar rijk van worden? Helemaal niet. De betrokken apothekers hebben ons geïnformeerd over de gangbare prijzen. Ik mag stellen dat we zelfs wat goedkoper dan elders zijn.”

Ondertussen vindt de Samcogel al goed zijn weg naar andere bedrijven en particulieren in Limburg, onder meer via het Limburgse onlineplatform MyPlazza.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.