Nieuws Limburg Genkse bedrijven krijgen 'sociale vergunning'

Genkse bedrijven krijgen 'sociale vergunning'

Genkse bedrijven krijgen 'sociale vergunning'

Net zoals een bouw- of een milieuvergunning wil het stadsbestuur van Genk een sociale vergunning toekennen aan alle bedrijven die ten behoeve van het maatschappelijk belang bijzondere inspanningen leveren. “We denken daarbij bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke initiatieven die verder gaan dan wat de richtlijnen in de milieuvergunning voorschrijven,” zegt de Genkse burgemeester Wim Dries. “Het kunnen ook sociale projecten zijn in de wijken rondom het bedrijf. Eigenlijk gaat het om alle initiatieven die bijdragen tot de corporate responsability van de onderneming.”

De lancering van het idee komt er naar aanleiding van een lijvig actieprogramma dat de stad heeft opgesteld om de historische milieuvervuiling in de industriezone Genk-Zuid terug te dringen. Een studie had enkele maanden geleden aangetoond dat er hierdoor mogelijk gezondheidsrisico’s zijn ontstaan voor de buurtbewoners. “Alle bedrijven die hier vandaag actief zijn, beschikken over de nodige vergunningen,” aldus nog de burgemeester. “We beseffen heel goed dat als we onze doelstelling willen halen om de vervuiling tegen 2020 terug te dringen tot onder het Vlaamse gemiddelde, er extra inspanningen op vrijwillige basis nodig zijn. Vandaar dat we rekenen op de medewerking van de industrie om hier allemaal samen de schouders onder te zetten.” Er wordt alvast een milieumanager aangesteld die met alle bedrijven afzonderlijk de potentiële ingrepen zal bespreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.