Nieuws Limburg Genkse mest is goud voor Egyptenaren

Genkse mest is goud voor Egyptenaren

Genkse mest is goud voor Egyptenaren

De Egyptische multinational Orascom Construction Industries (OCI) verdient mooi geld aan de productie en handel in kunstmest, een activiteit die werd overgenomen van het chemische concern DSM. Hoewel deze bedrijfstak (OCI Nitrogen Agro) na de verhuizing naar het Nederlandse Geleen, niet meer operationeel is in België, wordt de business wel nog officieel afgehandeld via de vennootschap in Genk. En zo komen we te weten dat het ‘Limburgse’ OCI Agro Belgium, dat louter dient als reseller van kunstmest, op een jaar tijd de omzet nagenoeg wist te verdubbelen tot zo’n 115 miljoen euro. “Vooral een gevolg van de gestegen verkoopprijzen,” aldus een laconieke bestuurder NMJ Huveneers. Na belastingen bleef er nog zo’n 500.000 euro over.

Het lijkt waarschijnlijk dat de Egyptenaren zich weldra helemaal uit Genk zullen terugtrekken, aangezien het hoofdkantoor, de productie en ook andere bedrijven van de groep zich nu in Sittard-Geleen concentreren. De raad van bestuur heeft zich al gebogen over “een herziening van het business-model” voor de Belgische vennootschap.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.