Nieuws Limburg Genkse ondernemers en LRM kopen Brustem Airport

Genkse ondernemers en LRM kopen Brustem Airport

Genkse ondernemers en LRM kopen Brustem Airport

Kris Van Den Bergh en Jack Waldeyer, de ondernemers achter de Genkse bedrijven Aviovision en Tradelec (lees artikel hier), hebben via hun vennootschap JK Invest, 50 procent van Limburg Regional Airport (LRA) gekocht. Investeringsmaatschappij LRM heeft de andere helft overgenomen van het totaalpakket dat de voormalige managers Guido Van Pee en Marc Tuts van de hand deden. Die hadden via LRA de exploitatie van Brustem Airport in handen. Vorig jaar werd hen echter de vergunning geweigerd om de luchthavenactiviteiten uit te breiden (van 150 naar 300 vluchten per week), waardoor ze erg ontgoocheld waren.

tradelecDoor de overname heeft LRM nu de sleutel in handen om te bepalen wat er met de voormalige militaire luchthaven zal gebeuren. De investeringsmaatschappij is naast de exploitatie, immers ook eigenaar van de landingsbaan en van de aanpalende KMO-zone. De mogelijkheid om het geheel om te vormen tot een ‘drone-valley’ voor de ontwikkeling van hoogtechnologische, onbemande vliegtuigjes, is alvast een optie die LRM niet uitsluit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.