Nieuws Limburg Genkse scale-up verbaast publiek op wereldbeurs

Genkse scale-up verbaast publiek op wereldbeurs

Genkse scale-up verbaast publiek op wereldbeurs

Het Genkse bedrijf Arkite, dat technologie maakt om operatoren aan productielijnen te assisteren, is één van de drie finalisten voor de Hermes Award. Dat is één van de belangrijkste prijzen voor industriële innovatie op wereldvlak. De uitreiking vindt plaats bij de start van de Hannover Messe, waar jaarlijks 220.000 bezoekers naartoe komen.

Arkite heeft technologie ontwikkeld die de Human Interface Mate (HIM) werd gedoopt. Het is een toestel dat productiemedewerkers assisteert bij hun werk. Op basis van sensoren en projecties worden instructies gegeven over het uitvoeren van de taken en worden de fouten opgespoord. Dit verhoogt de efficiëntie en de veiligheid. Grote bedrijven als Ford Keulen Case New Holland, Reynaers Aluminium en Alro in Dilsen-Stokkem, maken er gebruik van.

Arkite werd door Made in Limburg al uitgeroepen tot Limburgse Start-up van het Jaar. Maar de onderscheiding die hen nu te beurt valt, is bijna even groot… Op de Hannover Messe, met 6.500 standhouders en 220.000 bezoekers de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld, wordt de prestigieuze Hermes Award voor de beste innovatie uitgereikt. Arkite is één van de drie kanshebbers. Deze nominatie krijgt enorm veel weerklank. Zo zakte de internationale pers deze week af naar Genk om het verhaal achter de Limburgse scale-up te ontdekken.

“Het team is erg trots en verheugd met deze nominatie”, zegt mede-oprichter Johan Smeyers. “Dat we op deze manier in de kijker worden geplaatst, is onwaarschijnlijk. Het zal de verdere internationale expansie van ons product een enorme boost geven.” De bekendmaking van de laureaat gebeurt op 31 maart. Een dag later gaat de Hannover Messe van start. Good luck Arkite!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.