Nieuws Limburg Genkse start-up is beste van Afrika én Midden-Oosten

Genkse start-up is beste van Afrika én Midden-Oosten

Genkse start-up is beste van Afrika én Midden-Oosten

Verda Vento, het Genkse bedrijf uit de JOVA-groep van ondernemer John Vandebroek, heeft twee internationale awards binnengehaald. Met de tak die zich in Zuid-Afrika bevindt, werd Verda Vento bekroond als meest innovatieve en meest duurzame HVAC-installateur van heel Afrika én het Midden-Oosten.

Verda Vento is een Limburgse start-up waarin John Vandebroek (Jova Technics, Comfort Zelfbouw, Woodpartners en Airco Limburg) de krachten bundelt met Beringenaar Michael Bynens. Samen hebben ze een platform ontwikkeld waarmee het makkelijk is om milieu- en energievriendelijke airconditioners te kopen. Aan de hand van een korte vragenlijst, krijgt de klant een airco aanboden die voor hem exact voldoet aan de eisen qua prijs, garantie, milieuvereisten, geluid, elektriciteitsverbruik, enzovoort. Een gouden business, aangezien enerzijds de vraag naar airco wereldwijd toeneemt en anderzijds de energieprijzen de pan uit swingen.

Verda Vento opereert vanuit België en Zuid-Afrika, een land waar Bynens veel ervaring heeft opgedaan in de airco-branche. Het eerste jaar 2021 was al zeer succesvol en dit jaar is het orderboek nu al meer gevuld dan in heel 2022 samen.

Het gaat dus hard voor de Limburgse start-up. En dat is ook de jury van de MEA Business Awards niet ontgaan. De internationale, prestigieuze wedstrijd kende maar liefst 2 onderscheidingen toe aan Verda Vento. Zo was er de duurzaamheidsprijs (Green HVAC) en de innovatieprijs (Innovative HVAC) als beste installatiebedrijf van het Midden-Oosten én Afrika.

“Een heel mooie onderscheiding voor ons piepjonge bedrijf”, aldus Bynens en Vandebroek. “Het moedigt aan om zo verder te doen. We geven ook zelf het voorbeeld op vlak van duurzaamheid. Zo beperken we zelf onze ecologische voetafdruk door geen fysieke kantoren in gebruik te nemen. Binnen 3 jaar willen we volledig energieneutraal zijn. Maar eerst even genieten van deze klinkende overwinning!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.