Nieuws Limburg Genomineerden bekend voor volgende JCI Award

Genomineerden bekend voor volgende JCI Award

Genomineerden bekend voor volgende JCI Award

Tijdens een lanceringsevent bij ES International in Hasselt stelde JCI Limburg de vier genomineerden voor van de Award Limburgse Jonge Ondernemer 2013. Na een toelichting door Kurt Hensen, de laureaat van vorig jaar, maakte commissievoorzitter Jochem Vandeurzen de vier namen bekend:

Sven Martens van 2Pharma, Jo Peters van Deusjevoo, Hans Similon van Mobile Vikings of Peter Van Eylen van Led techno zal op 25 maart 2013 de trofee in handen krijgen. Wie wint gaat vervolgens naar de nationale, mogelijk zelfs internationale finale. We stellen de 4 kanshebbers kort voor:

– 2Pharma uit Heusden-Zolder is vooral actief in de verkoop van voorschriftvrije producten voor apothekers in België en Luxemburg. De klanten kunnen er ook terecht voor advies of voor de inrichting van de apotheek. Zaakvoerder Sven Martens deed eerst saleservaring op bij Omega Pharma. Zijn contacten en marktkennis zorgden vervolgens voor een snelle groei van zijn eigen onderneming 2Pharma. In 5 jaar tijd maakte hij van de eenmanszaak een internationale KMO met nu al 24 medewerkers.

– Jo Peters startte in april 1999 met het ontwerpen en bouwen van tv-decors, in het tuinhuis van zijn ouders. Intussen is Deusjevoo internationaal doorgebroken.

Het bedrijf doet momenteel een investering van 3,3 miljoen euro in een nieuw hypermodern pand van 4000 m2 op C-Mine in Genk. Op die manier worden kantoor en atelier samengevoegd waarin al hun creaties vorm krijgen. Deusjevoo won zopas nog de Unizo Export Award.

– Hans Similon kwam na tien jaar ervaring in de telecomwereld bij Mobile Vikings terecht. Mede door zijn visie groeide deze telefoonoperator uit tot de eerste community-driven operator ter wereld. Hans wist met succes het hele bedrijf te doordringen van zijn visie, waardoor nu elke werknemer het echte “Viking-DNA” uitstraalt: de enige manier om een oligopolie te doorbreken én om echt een verschil te blijven maken, vindt hij.

Led techno, tot slot, is een toeleverancier voor laboratoria die betrokken zijn bij de voedselveiligheid en kwaliteit (one-stop-shop). Het bedrijf van Peter van Eylen verkoopt zowel verbruiksgoederen, electronica als media (petrie-schaaltjes, recipienten). Sinds kort ook actieve leverancier voor de biotech-industrie, wat meteen zorgt voor een sterke groei.

De kandidaten moeten nu nog 3 maanden geduld oefenen om te weten wie de opvolger van Kurt Hensen wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.