Gents bedrijf komt naar hier en schept 8 jobs

Mind4Energy, een softwarehuis dat een toepassing heeft ontwikkeld om het rendement van zonnepanelen en hele zonneparken op te volgen, heeft de ambitie om een internationale speler te worden. Maar koken kost geld, en daarom heeft Mind4Energy extra kapitaal opgehaald. Eén van de geldschieters is LRM. Voorwaarde is wel dat de spin-off van de UGent de oversteek naar Limburg maakt. Nog voor het jaareinde wil Mind4Energy een servicecenter in Limburg openen, en daar meteen 8 nieuwe jobs creëeren.

Met de software van het jonge bedrijf kunnen eigenaars van PV-installaties het verlies van elektriciteitsproductie onmiddellijk detecteren en ingrijpen. Door snel een technicus ter plaatse te sturen, zullen de onderhoudskosten dalen en het rendement op peil blijven.

mind4energyIntussen heeft Mind4Energy ook hardware ontwikkeld om de hoeveelheid elektriciteit die door een PV-installatie op het elektriciteitsnet wordt gezet, te sturen in functie van de nodige capaciteit (demand-response).

“Eigenaars van zonneparken zijn zich stilaan meer en meer bewust van het nut en de nood van de controle en het onderhoud van hun bestaande PV-installaties,” verklaart Stijn Bijnens, CEO van LRM, de interesse in Mind4Energy. “Daarnaast is er ook een trend naar steeds grotere portfolio’s van zonneparken, die een intensievere opvolging vragen. Mind4Energy speelt perfect in op deze trend.”