Nieuws Limburg Gerits en Slangen maken logistieke campus bij Ford Genk

Gerits en Slangen maken logistieke campus bij Ford Genk

Gerits en Slangen maken logistieke campus bij Ford Genk

Op de Fordterreinen in Genk komt er een internationale logistieke campus. Daarvoor wordt samengewerkt met een aantal Limburgse bedrijven en organisaties. Dat hebben POM-directeur ad interim Noël Slangen en POM-voorzitter Erik Gerits (foto links) bekendgemaakt. De campus zal onder meer een incubator, een logistiek demonstratiecentrum en een regionaal overslagcentrum omvatten.

In oktober maakt Noël Slangen plaats voor Frank Zwerts (foto rechts) als nieuwe directeur van de POM. Hij zal de strategie en de visie van het economisch beleidsorgaan moeten uitvoeren, waaronder de realisatie van een internationale logistieke campus op het Fordterrein. Die zal bestaan uit het coördinatiecentrum Dry Port Limburg, een logistieke incubator, een logistiek demonstratiecentrum, het regionaal overslagcentrum, en zal onderdak bieden aan het al bestaande Logistiek Platform Limburg. Dat laatste is een samenwerkingsverband van de belangrijkste Limburgse logistieke bedrijven en de provincie.

Wat de logistieke campus zal betekenen in termen van investeringen en jobs, is nog niet duidelijk. “Vanaf september gaan we het businessplan daarvoor schrijven”, zegt Noël Slangen. “Dan weten we meer. Maar het Fordterrein heeft er alvast alle troeven voor: de nodige ruimte, een centrale ligging in Europa en de aanwezigheid van zowel weg, spoor als water.”

De logistieke campus is niet het enige project waar de POM als motor aan werkt. In totaal staan 24 nieuwe projecten en 8 platformen op stapel. “We denken aan platformen en projecten rond energie, rond de creatieve economie, de slimme maakindustrie, zorg, enzovoort”, licht Gerits een tip van de sluier. “In elk geval willen we de POM als bindmiddel voor al die projecten en platformen positioneren. Op die manier brengen we in de publieke sector een beetje spirit van de private sector binnen, en kunnen we de private sector laten profiteren van de kennis binnen de publieke sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.