Nieuws Limburg Gert Van Erum haalt Hans Similon aan boord

Gert Van Erum haalt Hans Similon aan boord

Gert Van Erum haalt Hans Similon aan boord

i3-Technologies, de technologiepoot van i3-Group (het voormalige Vanerum), is met de intrede van Hans Similon als Chief Brand & Customer Experience Officer klaar om de sterke groei in goede banen te leiden. Similon komt over van Adecco, waar hij aan de slag ging na een zeer intensieve periode bij Mobile Vikings.

i3-Technologies ontwerpt en produceert innovatieve oplossingen voor leer- en bedrijfsomgevingen die de afstand tussen de digitale en analoge werelden overbruggen. “Met Hans halen we als jonge speler op de markt in één klap een pak ervaring, expertise en creativiteit in huis”, zegt CEO Gert Van Erum. “Bagage die we inzetten om een community op te bouwen en de ‘customer experience’ naar een nog hoger niveau te brengen.”

Nog niet zo heel lang geleden was i3-Group een klassieke inrichter van klaslokalen en een distribiteur van technologie. “In de late jaren negentig van de vorige eeuw waren wij een van de eerste bedrijven die de stap naar de ondersteuning van digitaal leren zette”, vertelt Gert Van Erum. “Smartboards stonden toen nog in de kinderschoenen en het product was vooral een aanvulling op ons klassieke assortiment. De markt evolueerde echter vliegensvlug en digitale ondersteuningsmiddelen waren al snel niet meer weg te denken uit de klas of vergaderzaal. Het probleem was dat onze leveranciers de snelle veranderingen in de sector niet konden volgen en dat hun producten niet meer de prestaties leverden die de markt vroeg. In 2013 namen we daarom de drastische beslissing om te starten met ons eigen technologiemerk i3, dat we onderbrachten in de nieuwe divisie i3-Technologies.”

Enorme groei
Na jaren van grote veranderingen, reorganisaties en heel wat investeringen, is de i3-Group klaar om met i3-Technologies de volgende stap te zetten. “Een nieuw merk in de markt zetten is een grote uitdaging”, vertelt Gert Van Erum. “Om te beginnen moesten we een heel gamma producten – zowel hardware als software – voor klas- en bedrijfsomgevingen ontwikkelen en produceren. En werk dat nooit klaar is, want je moet blijven investeren en innoveren. Daarnaast moesten we klanten – bestaande en nieuwe – overtuigen van de kwaliteit van onze eigen producten. Ik durf zeggen dat we daarin meer dan geslaagd zijn. In amper vijf jaar groeide i3-Technologies uit tot de grootste afdeling binnen ons bedrijf. Vandaag draait i3-Technologies een omzet van 30 miljoen euro en leveren we met de afdeling producten aan klanten in meer dan zeventig landen.”

En de top is nog lang niet bereikt. “i3-Technologies groeit op dit ogenblik exponentieel, de jongste vijf maanden met meer dan 100% per maand. Om dat in goede banen te leiden en vooral om te zetten in een sterk merk, hebben we Hans Similon aan boord gehaald”, licht Gert Van Erum toe. “Hans heeft enorm veel ervaring in de technologiesector en weet hoe hij een merk een gezicht en identiteit moet geven.”

“Bij i3-Technologies krijg ik de kans om mijn ervaring met de technologiesector en het werken met start-up’s te combineren”, licht Hans Similon zijn overstap toe. “En de verbindende factor is klantgerichtheid, wat altijd mijn stokpaardje geweest is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Halen, Houthalen-Helchteren
Halen

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.