Schermafbeelding 2023-11-13 om 16.56.23

Gertjan en Shelley schakelen versnelling hoger

Atelier Veloo, een gekende zaak voor de verkoop en herstelling van fietsen, is zopas wegens de enorme groei verhuisd naar een groot winkelpand in het centrum van Wellen. Zaakvoerders Gertjan Milis en Shelley Baldewijns gaan er ook verhuurfietsen aanbieden en workshops en events organiseren.

In 2019 opende Atelier Veloo de deuren als een bescheiden fietsherstelplaats in Wellen. De zaak van Gertjan Milis groeide snel door de erkenning van zijn vakmanschap als technicus en zijn passie voor het materiaal. Er kwam een beperkte verhuurservice van 4 e-bikes bij (intussen zijn het er 20) en toen de vraag naar nieuwe fietsen te vaak werd gesteld, opende de zaakvoerder een kleine showroom. Daarmee ging een jongensdroom om een fietsenwinkel te starten, in vervulling.

De volgende stap kwam er in 2022, wanneer ook zijn partner Shelley mee in de zaak stapte. Zij zorgde met haar enthousiasme en expertise voor een aanvulling op de diensten, waardoor het klantenbestand nog toenam en een nieuwe uitbreiding zich opdrong.

Enkele weken geleden was het zo ver, en opende Atelier Veloo de nieuwe vestiging in een winkelpand van 250 m². Er is nu plaats om niet alleen een uitgebreide selectie van (elektrische) fietsen te tonen, maar ook onderdelen en accessoires aan de man te brengen. "Wat de winkel echt bijzonder maakt, is het opbouwen van custom built racefietsen, gravelbikes en mountainbikes, afgestemd op de wensen van de klant", zegt Gertjan. "Zo bieden we de perfecte oplossing voor iedereen, van de recreatieve fietser tot de fanatieke wedstrijdrijders."

Atelier Veloo gaat op de nieuwe locatie op regelmatige basis workshops organiseren over het basisonderhoud van fietsen. "We zullen ook evenementen opzetten, zoals een pop-up kerstmarkt met collega-ondernemers en netwerkdrinks. Ook Sinterklaas wordt elk jaar uitgenodigd om alle brave kinderen te voorzien van een leuke verrassing." Atelier Veloo gaat ook testdagen voor e-bikes opzetten, zodat alle modellen aan een praktische test kunnen onderworpen worden. "Allemaal ingrediënten om de gestage groei van onze onderneming een nieuwe versnelling te geven", besluiten Gertjan en Shelley.