Ronny-Nijs-1

Gervi: nieuwbouw in Leuven, overname in Gent

Na de opening van een opmerkelijke toonzaal aan de Grote Ring van Hasselt in november, ontvouwt Gervi uit Maasmechelen de plannen voor de verdere verovering van Vlaanderen. Deze wellness-specialist verkoopt onder meer bubbelbaden als HotSpring, sauna's, fitnesstoestellen, enzovoort. "In de eerste plaats gaan we een kleine 2 miljoen investeren in een nieuw gebouw in Leuven," vertelt zaakvoerder Ronny Nijs. "We hadden daar iets verderop al een vestiging, maar die is intussen verouderd en past niet meer bij het imago dat we willen uitstralen. Vandaar een volledig nieuwe toonzaal met een klein magazijn, samen goed voor een oppervlakte van 1000 m2." Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek zal de constructie in Leuven voor zijn rekening nemen. "We hebben tot ieders tevredenheid hier in Maasmechelen al met hen gewerkt, vandaar." Eind februari 2012 wordt in principe het lintje doorgeknipt aan dit nieuwe pand.

Gelijktijdig heeft Gervi ook een overname gedaan in Gent. "Het bedrijf daar was achteruit gegaan, maar de mensen die er werken kennen wel hun vak. Vooral de beschikbaarheid van goede servicetechniekers op die locatie is handig om onze klanten ten westen van Brussel snel te kunnen bedienen. We gaan deze vestiging nu ook in de goede richting sturen en nadien omdopen tot Gervi Gent."

Met Maasmechelen, Hasselt, Leuven en Gent beschikt Ronny Nijs dan over 4 volwaardige vestigingen, samen goed voor meer dan 40 werknemers en zowat 11 miljoen euro omzet. "Eens dit allemaal op de rails staat, is mijn huiswerk af," zegt hij. "Verdere uitbreiding zal voor de volgende generatie zijn..."