Nieuws Limburg Gervi pleit voor keuringslabel zonnebanken

Gervi pleit voor keuringslabel zonnebanken

Gervi pleit voor keuringslabel zonnebanken

Rony Nijs, zaakvoerder van wellness-leverancier Gervi (in Maasmechelen, Hasselt, Leuven en Gent) wil alle zonnebankcentra in Vlaanderen laten keuren volgens de Europese richtlijnen en de geslaagden een label toekennen. Daarmee reageert Nijs op de stelling van de Stichting Kanker, die eerder aangaf dat ‘veilig gebruik van zonnebanken niet bestaat’. “Wij vinden dat kort door de bocht,” aldus Rony Nijs. “We zijn vragende partij voor verplichte registratie, zodat de overheid weet wie we zijn, wat we doen en waar we gevestigd zijn.”

“Door een soort kwaliteitslabel na een grondige keuring in te voeren, kan onze sector wel een op-en-top veilig gebruik van de zonnebank garanderen, en kunnen we ongeveer 10.000 jobs vrijwaren.” Tot het officiële label er ooit komt, sturen Nijs en zijn federatie ‘mystery shoppers’ op pad om collega’s te klissen die de regels overtreden.

Volgens Nijs wijst onderzoek uit dat er geen verband is tussen het gebruik van de zonnebank en de vorming van kwaadaardige pigmenten die huidkanker veroorzaken. “Uiteraard zijn er bij overmatig gebruik risico’s aan verbonden, net zoals roken en veelvuldig ongezond eten ook risico’s inhouden. Daarom is het van essentieel belang dat de bestaande regels voor het gebruik van zonnebanken door iedereen gerespecteerd worden,” aldus Rony Nys.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.