Geurden en co schenken overnachtingen aan zorgpersoneel

Tabanaa, een van origine Limburgs platform voor hotelboekingen dat is gericht op mensen met een zorgbehoefte, pakt uit met een stunt. Om de mensen van de zorgsector wat verdiende rust te gunnen, bieden we hen samen met hun partner, gratis hotelovernachtingen aan", zegt Peter Geurden van Different Hotels, één van de partners in Tabanaa.

Tabanaa betekent 'omhelzing'. Het is de naam van een gloednieuw online boekingsplatform & community, uitgewerkt door Limburgse partners als Different Hotel Group, Lindbergh Group en Abeona, een spin-off van het IMOB aan de UHasselt. "Tabanaa legt de focus op 'inclusief toerisme', wat wil zeggen dat iedereen bij ons kan boeken, maar we extra aandacht besteden aan iedereen die wat meer voorbereiding nodig heeft om op vakantie te gaan in België", aldus Geurden. "Denk bijvoorbeeld aan accommodaties met een glutenvrij ontbijt, met hulp bij de ochtendroutine in de badkamer, of met een dienst voor kinesitherapie. Een hotel met zorgfuncties, zeg maar."

Tabanaa kiest ervoor om zich meteen op een positieve manier in de kijker te zetten. "Zorgverleners werkten keihard aan onze gezondheid, terwijl logiesuitbaters werkloos moesten toekijken en een beloftevol voorjaar verloren zagen gaan", stelt Peter Geurden. "Nu het normale leven stilaan hernomen wordt en we allemaal snakken naar ontspanning, willen we met het boekingsplatform Tabanaa zowel de zorg- als de hotelsector een hart onder de riem steken. Zorgverleners hebben nood aan rust, terwijl de uitbaters liefst zo snel mogelijk de deuren willen openen en doen waar ze zo goed in zijn: mensen warm onthalen en hen een prachtig, deugddoend verblijf in eigen land aanbieden. Tabanaa zet daarom een samenwerking op met de aangesloten logiesuitbaters voor de actie ‘Gun de Zorg Rust’. Samen bieden we gratis overnachtingen aan voor de zorgverleners, zodat zij ook eens in de watten gelegd worden en onze dankbaarheid tastbaar wordt."

Tabanaa lanceert een dubbele oproep. "In de eerste plaats vragen we logiesverstrekkers om zich aan te sluiten bij ons platform en deel te nemen aan deze actie", legt Peter Geurden uit. "Alle hotels, B&B’s en andere logiesuitbaters kunnen zich via onze portaalwebsite gratis en zonder verplichtingen registreren voor ‘Gun de Zorg Rust’. De enige voorwaarde is dat ze tenminste 1 gratis overnachting voor 2 personen doneren voor deze unieke actie. En daarnaast mogen de zorgverleners die van het aanbod gebruik willen maken zich eveneens kenbaar maken."