Nieuws Limburg Gevers begeeft zich naar Corda

Gevers begeeft zich naar Corda

Gevers begeeft zich naar Corda

Het Hasseltse kantoor van Gevers, een bureau actief in de bescherming van intellectuele eigendomsrechten (octrooien en merken), is vanuit het stadscentrum verhuisd naar de Corda Campus. “De afgelopen tien jaar zijn de Limburgse bedrijven sterk gegroeid en zich meer op export gaan richten. Ze gaan de concurrentie aan met de hele wereld, maar dat betekent ook dat die wereld met hen kan concurreren. We merken dat het bewustzijn dat ze hun intellectuele eigendom moeten beschermen, groeit”, zegt Bram Dejan, die het Limburgse kantoor van Gevers leidt.

Gevers is naar eigen zeggen actief in 180 landen. De Limburgse vestiging werd 10 jaar geleden opgericht in het centrum van Hasselt. Maar omdat het potentieel van klanten toeneemt, is uitbreiding noodzakelijk. Die vindt het bedrijf op de Corda Campus.

“We merken dat de export van Limburgse ondernemingen sinds 2010 aanzienlijk sterke gestegen is dan in de rest van Vlaanderen”, aldus Bram Dejan. “Daarbij is het noodzakelijk dat ze zich terdege wapenen op de internationale markten. De bescherming van hun intellectuele eigendom, zoals merken, octrooien en zakengeheimen, hoort daarbij. Gelukkig groeit dat besef. En op die manier groeit ons bedrijf ook.”

Gevers is een familiebedrijf, dat na een verkoop recent opnieuw in familiale handen is gekomen. Trouwens: met V.O. Patents & Trademarks is er al een concurrent aanwezig op Corda Campus. Marie-José Luys, die een verleden heeft bij Gevers, houdt er zitdagen op de Corda Incubator.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.