Nieuws Limburg Gevers haalt familiale telg aan boord

Gevers haalt familiale telg aan boord

Gevers haalt familiale telg aan boord

Het internationale bureau Gevers, gespecialiseerd in de bescherming van intellectuele eigendom (merken, octrooien, ontwerpen), heeft met François Gevers (48) een nieuw familielid in het bedrijf verwelkomd. Zo kleurt Gevers weer wat meer Limburgs, ook al werd de firma in Antwerpen opgericht in 1898.

Gevers heeft een geschiedenis van meer dan 120 jaar achter de rug. Een tak van de Limburgse familie verhuisde in de 19de eeuw naar Antwerpen, waar Jacques Gevers de onderneming startte. In 2007 kwam het ondertussen internationaal vermaarde patentenbureau voor 51 procent in handen van Syntegra, een investeringsvehikel van het Franse Société Générale. Goed twee jaar geleden kocht de familie Gevers de Fransen weer uit, en kreeg zo 55 procent van de aandelen in eigen handen. De leiding werd toevertrouwd aan Gaelle Gevers, ondertussen de vierde generatie van het familiebedrijf.

Sinds kort kleurt Gevers nog een beetje meer familiaal. Ook François Gevers, neef van Gaelle, is na tien jaar teruggekeerd naar het bedrijf als consultant. “Eind vorig jaar heb ik Deloitte verlaten en mijn nicht Gaelle wist mij te overtuigen om terug in de boot bij Gevers te stappen”, zegt François Gevers. “Ik merkte dat er een nieuwe dynamiek was ontstaan sinds het bedrijf vanonder de vleugels van Syntegra vandaan was.” Met zijn technische bagage is François Gevers goed geplaatst om zich te buigen over de wondere wereld der octrooien. “Een octrooi is eigenlijk de bescherming van een oplossing voor een technisch probleem”, zegt François Gevers. Ondertussen klopt met Benjamin Gevers, ook een telg uit de stichtersfamilie, de vijfde generatie al aan de deur.

Gevers telt nu 250 medewerkers, verdeeld over zes vestigingen in België (Antwerpen, Hasselt, Gent, Louvain-la-Neuve, Luik en Diegem) en drie in Frankrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.