Nieuws Limburg Gevonden: de weg naar de subsidiepot

Gevonden: de weg naar de subsidiepot

Gevonden: de weg naar de subsidiepot

De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag van 21,5 miljoen euro aan innovatiesteun binnen te halen. Dat is 39% meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Voor kmo’s blijft het evenwel niet zo eenvoudig om subsidies voor onderzoek en ontwikkeling binnen te rijven.

VKW Limburg heeft becijferd dat de totale toename van de toegekende bedragen veel groter is dan het gemiddelde in Vlaanderen. “Maar desondanks zien we dat er nog altijd te weinig dossiers worden ingediend om innovatiesteun aan te vragen”, zegt Ruben Lemmens. “Een gemiste kans. Er is dringend actie nodig om onze relatieve achterstand eindelijk bij te benen en ons rechtmatige aandeel in het innovatiegeld op te eisen. Dat kan alleen maar door nog meer en ambitieuzere dossiers in te dienen.”

En ook Unizo Limburg heeft de cijfers van Vlaio ontvangen. “De voorbije maanden zijn ongemeen hard geweest voor onze bedrijven en onze economie”, stelt Bart Lodewyckx. “Toch zien heel wat ondernemers – van klein tot groot – ook kansen in die moeilijke momenten. Als ze zeggen ‘We innoveren ons uit de crisis’ is dat dus meer dan een slogan. Het is een manier om het heft in handen te nemen en om zo de Limburgse economie te helpen heropleven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.