Nieuws Limburg Gevraagd: ondernemersprojecten langs nieuwe fietsroute

Gevraagd: ondernemersprojecten langs nieuwe fietsroute

Gevraagd: ondernemersprojecten langs nieuwe fietsroute

Ten laatste in mei kan in de Belgische en Nederlandse Kempen een nieuwe, recreatieve fietsroute worden gereden: de Torenroute. Die is 154 km lang en loopt langs enkele uitkijktorens aan beide kanten van de grens, zoals in de Lommelse Sahara. De toeristische diensten zijn nu op zoek naar ondernemers die langs het traject initiatieven willen ontwikkelen.

Toeristische diensten en VVV’s sloegen voor de uitwerking de handen in mekaar. Aan Belgische kant zijn dat Lommel, Balen, Mol, Dessel en Retie, aan Nederlandse zijde hebben we Reusel, Bladel, Eersel en Bergeijk. De route doet aan de Belgische kant onder meer de Sas4-Toren in Dessel en de uitkijktoren in de Lommelse Sahara aan.

Om de beleving langs het traject te maximaliseren, wordt nu gezocht naar lokale ondernemers die een aanbod voor de toeristen willen lanceren. “De Torenroute is een middel om ondernemers te laten samenwerken”, aldus de initiatiefnemers. “Ze worden uitgedaagd om in te spelen op de vele bezoekers die zullen passeren. Op die manier krijgen we een geweldige attractie, over de landsgrenzen heen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem, Hasselt
Dilsen-Stokkem

Creneau tekent Cordaat on the Beach

Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.