Nieuws Limburg Gezamenlijk afscheid voor werknemers Ford

Gezamenlijk afscheid voor werknemers Ford

Gezamenlijk afscheid voor werknemers Ford

De directie van Ford Genk is van plan om een gezamenlijk afscheidsmoment te organiseren voor alle werknemers van de autofabriek. Dat gebeurt in principe op de laatste werkdag. In totaal zijn er op dit moment nog ruim 3.500 mensen in dienst van Ford Genk. Zij worden in principe op 31 december ontslagen maar de productie zal eerder al definitief worden stopgezet. Een definitieve datum is nog niet vastgelegd, maar de meeste aanwijzingen gaan in de richting van 19 december. Dat betekent dat in de ruwbouw op 17 december de laatste auto’s worden geproduceerd.
Dat de directie tot op heden nog geen datum heeft vastgelegd, is begrijpelijk. Zodra er een datum vastligt, gaan de werknemers zich daar op focussen. Als er dan toch één of twee dagen langer gewerkt zou moeten worden –wat met het oog op de acties tegen het regeringsbeleid niet eens onwaarschijnlijk is– dan zou dat voor heel wat werknemers wel eens moeilijk verteerbaar kunnen zijn. Naar verluidt wordt de laatste werkdag bekendgemaakt op de laatste ondernemingsraad, eind november.

Afscheid

Om alle werknemers van Ford Genk de gelegenheid te geven om afscheid te nemen van hun collega’s, overweegt de directie om op de laatste werkdag een afscheidsmoment te organiseren. Details worden pas later bekendgemaakt. In vakbondskringen kon vernomen worden dat wordt overwogen om op de laatste dag iedereen naar de fabriek uit te nodigen. Voor de directie wordt de organisatie van dit afscheid hoe dan ook een kwestie van dansen op een slappe koord. Zo werd het initiatief om van elke werknemer die dat wenst een soort van afscheidsfoto te maken, niet door iedereen positief onthaald.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.