Gezocht: starters die pak geld willen winnen

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, gaat JCI Limburg via een wedstrijdformule opnieuw op zoek naar een beloftevolle starter die 125.000 euro risicokapitaal goed kan gebruiken. Het project [18-28] mikt op minstens 176 deelnemers, het aantal van vorig jaar. De kandidaten wordt eerst uitgenodigd voor een aantal inspiratie- en netwerkavonden, waar ze allerlei partners kunnen ontmoeten. Daarna stellen ze een beperkt businessplan op en mogen ze hun idee voor een jury presenteren. Die pikt er 15 halvefinalisten uit, die samen met een mentor hun businessplan mogen verfijnen. De 5 besten daarvan stromen door naar de finale, waarna in november de uiteindelijke winnaar zal gekozen worden.

1828 jci peters"Die gaat aan de haal met 125.000 euro risicokapitaal om het businessplan tot uitvoering te brengen," zegt Sofie Smeets, voorzitter van de JCI-commissie. "Er hangt tevens een intensieve begeleiding aan vast van de 6 'captains of industry' die hebben toegezegd om hun ervaring ter beschikking te stellen. Tot slot mag de winnaar zich aan heel wat mediabelangstelling verwachten, wat vanuit commercieel oogpunt niet te onderschatten valt."

De ervaren ondernemers die de jongeren zullen ondersteunen zijn Eugène Alen (Belisol), Louis Kemps (Ucare/Tobasco), Hilde Essers (Group H.Essers), Jo Nelissen (ABN), Paul Kumpen (Kumpen) en Kurt Hensen (Test & Measurement Solutions). Meer info en inschrijvingen via www.18-28.be.