Ghislain Lenaers investeert 4,5 miljoen in Moldavië

Het Limburgse bouw- en immoconcern Group GL van Ghislain Lenaers (links op de foto), heeft zopas in de Moldavische hoofdstad Chisinau de Euro Tower officieel in gebruik genomen. Group GL investeerde er - samen Katoen Natie van Fernand Huts - in totaal 4,5 miljoen euro in het state-of-the-art kantoorgebouw.

Het is niet het eerste project in Moldavië van Ghislain Lenaers. De Limburgse ondernemer is al meer dan vijftien jaar actief in het land dat geprangd ligt tussen Roemenië en Oekraïne. Lenaers is er ook ere-consul en bezit naast de Belgische, ook de Moldavische nationaliteit. "We hadden sinds 1997 al een kleiner kantoorgebouw van 1.000 m² in Chisinau, maar dat was al snel te klein voor de huurders," zegt Lenaers vanuit de Moldavische hoofdstad. De beslissing om de Euro Tower van 4.500 m² te bouwen, viel in 2011. "Fernand Huts (rechts), die voor Katoen Natie ook bij ons huurt, was bereid om mee te stappen in het project." Samen richtten ze daarvoor de joint-venture Euromol Immo (50/50) op.

Lenaers Claes MoldavieSchoon volk
Het tien verdiepingen tellende en ultramoderne kantoorcomplex, werd zopas officieel geopend. Dat gebeurde door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Didier Reynders. Hij kreeg daarbij het gezelschap van ander schoon volk, zoals minister van Staat Willy Claes (midden op de foto), de Belgische ambassadeur Philippe Beke, de Moldavische premier Iurie Leanca en diens economieminister Valeriu Lazar. "De aanwezigheid van zowel de Moldavische premier als de minister van Economische Zaken onderstreept het belang dat Moldavië hecht aan de goede relaties met ons land," zegt Ghislain Lenaers, die met de Euro Tower de skyline van Chisinau alvast wist te bepalen.

"Op dit moment is al 60% van de ruimte verhuurd", stelt Lenaers. Onder meer H. Essers en Efficiënt Data Processing (een gespecialiseerd dochterbedrijf van Banden De Condé) nemen er hun intrek.