Nieuws Limburg Gielen start nieuwe bedrijfsunit bij VHG

Gielen start nieuwe bedrijfsunit bij VHG

Gielen start nieuwe bedrijfsunit bij VHG

De groep Van Havermaet Groenweghe (VHG) heeft Dietert Gielen (45) aangetrokken. Als nieuwe Director wordt het zijn verantwoordelijkheid om er de afdeling ‘business controlling’ uit te bouwen. VHG voegt daarmee een nieuwe tak toe aan de dienstverlening voor kmo’s. Het is de bedoeling dat Gielen de klanten helpt bij het vergaren, analyseren en interpreteren van financiële gegevens, om zo hun bedrijf beter te kunnen besturen.

Dietert Gielen, geboren in Heers, studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de UHasselt. Hij verdiende nadien zijn strepen als Financial Auditor bij KPMG, als Financial Controller en later CFO bij Hitachi Data Systems en het meest recent als partner bij adviesbedrijf Conessence in Gent.

gielen en maurissen VHG“Het opmaken van rapporten voor bedrijven is één zaak,” zegt Dietert Gielen (rechts op de foto, naast Jan Maurissen van VHG). “Maar die gegevens nadien analyseren en er besluiten uit trekken voor de budgetten, de groei en het bestuur van de organisatie, is een ander paar mouwen. Kmo’s hebben daarvoor vaak niet voldoende kennis in huis. Wij willen hen op dat vlak graag een financiële spiegel voorhouden, die hen helpt bij het nemen van de best mogelijke beslissingen.”

Voor de groep VHG kadert de komst van Gielen in het vaste voornemen om zelfstandig en onafhankelijk te blijven groeien, ook in andere afdelingen. Zo werd Stefan Vrancken aangetrokken als nieuwe Director voor de afdeling VHG Corporate Finance (bij Martin Beynaerts, partner van VHG).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.