Nieuws Limburg Gigantisch order voor Gutami Solar (Beringen)

Gigantisch order voor Gutami Solar (Beringen)

Gigantisch order voor Gutami Solar (Beringen)

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen (uit de Berrentec-groep van Marina Doggen), heeft een immens order binnengehaald. Het Beringse bedrijf is gekozen als leverancier voor een grootschalige groepsaankoop die energieleverancier Eneco in heel België gaat opzetten. Meer concreet zal Eneco zijn 300.000 klanten -maar ook niet-klanten- aanmoedigen om te investeren in zonnepanelen. Alle bestellingen zullen via Gutami Solar verlopen. Het gaat om één van de grootste operaties voor het opwekken van groene energie voor de residentiële markt. Ook de plaatsing en het onderhoud worden door Eneco en de partners verzorgd. Er wordt gemikt op meer dan 150.000 panelen.

Marina_DoggenHet is bovendien voor het eerst, en vrij verwonderlijk, dat een energieleverancier zelf klanten oproept om eigen stroom te produceren. Ze zijn namelijk zelf producent, waardoor klanten die hun eigen groene stroom produceren minder zullen afnemen. Toch is Eneco overtuigd van het concept, aangezien met de intekenaars ook andere samenwerkingsvormen kunnen worden uitgewerkt. Christophe Degrez, CEO van Eneco België: “Eneco gelooft voluit in duurzame en decentrale energie en wil daarom, samen met geïnteresseerde gezinnen, de productie van elektriciteit uit zonne-energie verder stimuleren. Men heeft vandaag te vaak het idee dat zonnepanelen niet meer interessant zijn omdat de subsidiëring werd stopgezet.
Door de daling van de aankoopprijzen zijn die subsidies echter niet meer nodig om van zonnepanelen een interessante en duurzame investering te maken. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is om en bij de 8 jaar. Daarna wekt de eigenaar zelf gratis stroom op. Een investering in zonnepanelen zorgt voor de meeste mensen voor een rendement dat een flink stuk hoger ligt dan dat van bijvoorbeeld een spaarrekening.”

De groepsaankoop zal gefaseerd gebeuren en van start gaan in West-Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.