Nieuws Limburg Gigantische uitbreiding voor Raja in Tongeren

Gigantische uitbreiding voor Raja in Tongeren

Gigantische uitbreiding voor Raja in Tongeren

25.000 extra palletplaatsen, verdeeld over 16.000 vierkante meter nieuwbouw: zo ziet de uitbreiding van de verpakkingenhandel Raja Benelux eruit. Er wordt ook nog bijna 600 vierkante meter kantoren toegevoegd. “Allemaal het gevolg van de enorme stijging van de e-commerce”, zo vertelt General Manager Gidi Pluym.

Raja Benelux maakte de uitbreidingsplannen bekend bij een bezoek van VKW Limburg, dat regelmatig bij ondernemers langsgaat om positieve projecten in de kijker te plaatsen. Niet echt een verrassing, want het gaat de leverancier van alle soorten verpakkingen (maar ook van magazijnuitrusting, kantoorbenodigdheden en onderhoudsproducten, bijvoorbeeld), al een tijdje voor de wind. Het vroegere Rajapack, dat deel uitmaakt van de Europese Raja-groep, realiseert een omzet van 71,5 miljoen euro, en krijgt nu door de sterk toenemende e-commerce, een extra boost.

“Sinds de opkomst van de e-commerce hebben we volop ingezet op de uitbouw van een volledig assortiment aan verpakkingen voor de e-commerce handelaar”, zegt General Manager Gidi Pluym. “Bovendien bieden we voor zowat elke conventionele verpakkingsoplossing een milieuvriendelijk alternatief aan. Het is die combinatie die een groei heeft veroorzaakt bij bestaande klanten, én een recordaantal van nieuwe klanten heeft opgeleverd. Dit zorgde voor een extra impuls en een versnelde uitrol van de uitbreidingsplannen.”

“Vandaag werken er al 220 mensen in Tongeren, waarvan meer dan de helft in onze drie magazijnen van in totaal 50.000 m²”, aldus nog Pluym. “Om de groei te ondersteunen starten eind dit jaar de uitbreidingswerken aan ons huidige distributiecentrum nummer 3, waardoor we 25.000 palletplaatsen op 16.000 vierkante meter aan capaciteit toevoegen. Er wordt ook ruimte gemaakt voor 590 vierkante meter extra kantoren.”

Het spreekt dan ook voor zich dat Raja Benelux ook extra mensen zoekt. “Het gaat zowel om magazijnmedewerkers voor het laden en lossen, de orderpicking en het verzendklaar maken van de pallets en pakketten, als om vacatures in zowat elke andere afdeling van onze onderneming”, besluit de bedrijfsleider.

Reageer op dit bericht

Reacties

Guido V. 2021-05-18 10:37:45

Proficiat en veel succes met jullie uitbreiding.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.