Nieuws Limburg Gijbels haalt project van 230.000 m² binnen

Gijbels haalt project van 230.000 m² binnen

Gijbels haalt project van 230.000 m² binnen

Bouwbedrijf Gijbels uit Oudsbergen heeft samen met de Antwerpse projectontwikkelaar Life het order voor een enorm project in Den Haag ontvangen. In de eerste fase gaat het om de herbestemming van het Stationpost gebouw (30.000m²). De totale stadsontwikkeling die door Gijbels zal ontwikkeld worden, omvat maar liefst 230.000 m².

Het Stationspostgebouw in Den Haag kent een rijke historie. Het ontwerp dateert uit 1932 en het werd in gebruik genomen in 1949. De opdracht van Gijbels en Life (van ondernemer Serge Hannecart) houdt in om het pand in de volle glorie te herstellen. Medio 2021 zal het hoofdkantoor van het Nederlandse PostNL hier gevestigd zijn. Fosbury and Sons neemt de rest van het gebouw in.

Deze herbestemming is nog maar de start van de totale ontwikkeling van het HS Kwartier, zoals het gebied rondom het station wordt genoemd. Hier wordt de komende jaren in totaal 230.000m² aan gemengde woon- en werkomgeving gecreëerd. Het doel van deze ontwikkeling is het centrum ter verruimen met een nieuw stuk stad, waarbij de Limburgse Gijbels Group dus een prominente rol zal spelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.