Gino Remels gaat concurrentie aan met overnemer

Gino Remels heeft de airco-groep Thermoco verlaten en start in het aanpalende gebouw in Lummen met een nieuwe onderneming voor HVAC (airco/verwarming/ventilatie/koeling). Opmerkelijk, want 4 jaar geleden verkocht Remels zijn florerend installatiebedrijf aan Thermoco (Groep Gaz de France-Suez), waarna hij er zelf actief bleef als manager. "Maar omdat we een verschil in visie hebben, zijn de wegen nu uit elkaar gegaan, en start ik zelf vanaf nul als zelfstandig ondernemer," vertelt hij. "Heel wat belangrijke klanten hebben al aangegeven de overstap naar ons nieuwe bedrijf te zullen maken". Opmerkelijk is ook dat Remels zijn intrek neemt in het gebouw naast Thermoco aan de Klaverbladstraat. "Zij huren dat van mij, en zolang die overeenkomst loopt, zie ik niet direct een probleem. Onze eigen keuze voor het aanpalende pand is evident, omdat het onze eigendom is en te huur stond."

[caption id="attachment_5764" align="alignleft" width="135" caption="Gino Remels (staand) en zijn broer, nog voordat Thermoco op de proppen kwam. "][/caption]Remels, die vroeger ook al de inrichting van grootkeukens aanbood, gaat ook dat facet verder in de markt zetten. "Daarvoor hebben we een samenwerking afgesloten met Horimex van ondernemer Luc Willekens," gaat Gino Remels verder. "Zij verhuizen naar het nieuwe gebouw en samen zullen we daar zowel grote als kleine materialen voor de professionele keukens gaan aanbieden. Samen met La Baronale in Heuseden-Zolder zal onze 'cash & carry' ook een assortiment van voeding, dranken en diepvriesproducten aanbieden, zodat horecaklanten meteen een totaalpakket op één locatie aantreffen."

De officiële start van de nieuwe onderneming, die Remels Horimex zal heten, zal voor 1 september zijn, maar intussen kunnen de klanten er wel al terecht.