Giovani levert zelf zijn Michelinster in

Vanaf 31 december 2015 zal chef-kok Giovani Oosters zijn sterrenrestaurant Vous Lé Vous in Wimmertingen (Hasselt), alleen nog openen op vrijdagmiddag, vrijdagavond en zaterdagavond. Een weldoordachte keuze, zegt hij, die echter vergaande gevolgen heeft. Om voor een Michelinster in aanmerking te komen, moet een restaurant immers minimaal 5 openingsmomenten tellen. "Vous Lé Vous zal bijgevolg dezelfde topkwaliteit blijven leveren, maar vanaf 2016 niet meer in de Michelingids te vinden zijn," aldus Giovani. "Deze beslissing geeft me meer tijd om me toe te leggen op andere projecten, zoals brasserie Het Smaaksalon, die zal uitgebreid worden met een winkel in streekproducten." Er staat ook een uitbreiding van zijn -op tv bejubelde- bed & breakfast op de agenda.

“Ik heb hier natuurlijk lang over nagedacht, en eigenlijk al begin dit jaar de beslissing genomen,” zegt Giovani Oosters. “In juli heb ik een onderhoud gehad met Michelin, waarin ik mijn plannen heb verduidelijkt. Ik ben blij met het begrip dat ze toonden en ben Michelin dan ook dankbaar dat ik één van de mooiste momenten uit mijn leven aan hen te danken heb, namelijk de dag dat ik mijn ster heb gekregen! Nu is de tijd gekomen om een nieuwe weg in te slaan en evenveel energie te stoppen in andere projecten. Ik wil ook in Het Smaaksalon het beste van mezelf kunnen geven. Dat ik daardoor mijn ster teruggeef, is een weloverwogen beslissing.”

giovaniAlhoewel het restaurant dus vijf dagen op zeven gesloten zal zijn, zal het hotel in hetzelfde complex, wel open zijn op weekdagen. “Iedereen die Limburg wil komen ontdekken blijft natuurlijk van harte welkom in onze hotelkamers,” zegt Giovani Oosters. Op vrijdag en zaterdag is dat in combinatie met een gastronomische avond in Vous Lé Vous en door de week kan dit met een lunch in Het Smaaksalon. We denken trouwens aan een nieuwe uitbreiding van de hotelfaciliteiten.”

“Onze brasserie Het Smaaksalon, gelegen in Huis de Corswarem in Hasselt, bestaat nu drie jaar. Ook hier heb ik mijn hart aan verloren en wil ik dezelfde toewijding kunnen schenken. De volgende stap houdt de uitbreiding in met een ‘Smaakwinkel’. Tijdens De Week van Smaak (12-22 november) zullen we er een Smaakshop openen, waar we streekproducten zullen aanbieden. Buiten onze Hasseltmacaron, Glühjenever, speculaas en andere Limburgse specialiteiten zullen hier ook enkele items van Limburgse designers te vinden zijn. Deze winkel zal het smaakverhaal alleen maar versterken en ik wil hier actiever deel van gaan uitmaken. Dat kan alleen door zelf meer aanwezig te zijn.”