Nieuws Limburg Giovani maakt kerstmenu met Limburgse producten

Giovani maakt kerstmenu met Limburgse producten

Giovani maakt kerstmenu met Limburgse producten

Om Limburgse voedingsproducenten en landbouwers te ondersteunen wordt er een box samengesteld met hoeve- en streekproducten van lokale bodem. Topkok Giovani Oosters heeft er een menu mee samengesteld, dat iedere Limburger met Kerst thuis kan klaarmaken.

Eet Meer Limburg is de naam van het project dat al voor het derde jaar op rij is opgezet door Provincie Limburg, Hotelschool Hasselt en Puur Limburg. Het kerstmenu is één van de manieren om de lokale producten onder de aandacht van het grote publiek te brengen. “Met dit pakket leert de Limburger ons rijk pallet aan smaken beter kennen en zal hij hopelijk vaker kiezen voor ingrediënten van eigen bodem”, zegt Inge Moors, gedeputeerde van Landbouw en Platteland. “De populariteit van hoeve- en streekproducten draagt bij tot een positief imago van de land- en tuinbouwsector. Het is voor hen ook commercieel interessant aangezien ze, door zelf via de korte keten te verkopen, hun landbouwactiviteit kunnen verbreden.”

Dit jaar werd de gastronomische chef Giovani Oosters aangezocht om het Eet Meer Limburg-menu samen te stellen. Hij kiest zelf heel bewust voor lokale producten in zijn restaurants Vous lé Vous in Wimmertingen en het Smaaksalon in Hasselt. “Waarom zou ik kiezen voor andere, als de producten van om de hoek net zo goed zijn?,” benadrukt hij zijn engagement. Giovani heeft alle ingrediënten voor het menu gebundeld in een handige box en de recepten er bijgevoegd. Er zijn pakketten voor 2 en voor 4 personen. Na bestelling (voor 17 december) kunnen de boxen (op 22 of 23 december) worden afgehaald op diverse locaties in Limburg. Meer info: www.puurlimburg.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.