Nieuws Limburg Giovani wordt wafelbakker in Genkse stadsfabriek

Giovani wordt wafelbakker in Genkse stadsfabriek

Giovani wordt wafelbakker in Genkse stadsfabriek

Chef-kok Giovani Oosters (Vous-le-Vous, Smaaksalon,…) heeft in Genk een nieuw creatief concept voorgesteld. Wafl! is de naam van een nieuwe zaak die gevulde wafels gaat verkopen. Het project komt in een leegstaand pand in de Molenstraat en is één van de zogenaamde Stadsfabriekjes die het Genkse stadsbestuur subsidieert om leegstand tegen te gaan en creatief ondernemerschap te stimuleren.

Wie in Genk een creatief-ambachtelijke bedrijvigheid wil opstarten, kan daarvoor dankzij het project Stadsfabriekjes rekenen op begeleiding, een plek in hartje Genk én een financieel duwtje in de rug. Op enkele maanden tijd zijn er op die manier al 3 nieuwe ondernemingen gestart. Nu zijn er enkele initiatieven in de Molenstraat aan de beurt. Ondernemers die gretig gebruik maken van de formule zijn de boezemvrienden Giovani Oosters en Xander Hermans. Zij stellen in hun fabriekje een uniek, nieuw en echt Belgisch wafelconcept voor: Wafl!.

De wafel is een typisch Belgisch product, dat overal ter wereld gekend is. De Brusselse en Luikse varianten zijn allebei zoetigheden, maar Giovani en Xander (die elkaar kennen van de Coin Sud) gaan enkele stappen verder. Zo vullen ze de wafels ook met spek en ei, met bloedworst en okkernoot of met tal van andere hartige bereidingen. “Je kunt het zo gek niet bedenken of Wafl! maakt er iets lekkers van”, zegt Giovani. “We bieden ze aan als ontbijt, lunch of vieruurtje. Een perfect alternatief voor een broodje of een croque. Mensen kunnen hier alles komen proeven.” Wij kiezen toch voor de zoete wafels: wat dacht je van die met chocolade, bresiliènne en appel of die met speculoos, pompoen en passievrucht?

Genk is de eerste halte om het concept te testen. Op woensdag en zaterdag zal de winkel open zijn van 10u tot 16u. Daarna volgen try-outs in andere steden: Hasselt, Sint-Truiden, Luik, Antwerpen, Brugge en Gent. “En daarna kiezen we de ideale locatie voor een flagship store”, besluit Giovani.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.