Nieuws Limburg Glasbedrijven zwaar beboet voor kartelafspraken

Glasbedrijven zwaar beboet voor kartelafspraken

Glasbedrijven zwaar beboet voor kartelafspraken

Vier Nederlandse producenten van isolerend dubbelglas zijn daar zopas fors beboet omwille van prijsafspraken. Samen moeten ze maar liefst 17,7 miljoen euro ophoesten. Het gaat onder meer om de Nederlandse vennootschappen Scheuten Glas BV (waarvan de Belgische tak het vroegere Mommaerts in Diest is) en Saint-Gobain Glass (bij ons in Hasselt actief als het voormalige Boermans). Ook Pilkington Benelux is erbij betrokken, net als AGC Flat Glass Nederland, dat opschorting van de boete kreeg omdat het de deelname aan het kartel heeft opgebiecht. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) acht bewezen dat de vier in de periode 2004-2005 hadden afgesproken welke minimumprijzen er gehanteerd moesten worden én dat de basisprijzen 10 tot 12% zouden opgedreven worden.

Scheuten Glas in Venlo, dat een rekening kreeg van 2,25 miljoen, ontkent intussen dat het met de anderen afspraken heeft gemaakt. Het bedrijf beraadt zich over de wijze om dit aan te vechten.

Voor alle duidelijkheid: de Belgische vennootschappen van deze 4 glasgroepen zijn niet betrokken bij dit dossier.

Bron: www.wijlimburg.nl

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.