Nieuws Limburg Global Cuisine neemt Vince De Kebabprins over

Global Cuisine neemt Vince De Kebabprins over

Global Cuisine neemt Vince De Kebabprins over

Wat begon als een grap, met name het plaatsen van een kebab-installatie op een thuisfeestje, is intussen uitgegroeid tot een goed draaiend businessconcept. “Te omvangrijk om als bijberoep op een professionele manier te runnen”, zegt oprichter en bezieler Vincent Beckers. “Daarom hebben we de formule Vince De Kebabprins verkocht aan cateringbedrijf Global Cuisine.” Zaakvoerders Pieter Jorissen en Serge Byloos zijn vastberaden om het concept verder uit te rollen.

“Het eerste toestel kreeg ik in handen als restant van een failliet verklaarde kebabzaak”, herinnert Vincent Beckers zich. “Ik gebruikte het om thuis feestjes op te vrolijken, wat telkens voor veel sfeer en gezelligheid zorgde. Vrienden kwamen enthousiast vragen om het toestel te mogen lenen, en zo ben ik op het idee gekomen om een verhuurservice met meerdere grill-apparaten op te zetten. De groentenbar, sausjes en het brood worden meegeleverd.” De naam van het Kebab Party Concept werd Vince De Kebabprins. “Een grap, na iets teveel alcohol”, lacht Vincent.

Intussen is Vincent Beckers professioneel actief in een totaal andere sector. Met iinno Benelux verkoopt hij installaties van thuisbatterijen voor energie-opslag. “Daar kruipt zoveel energie in, dat mijn batterijen ’s avonds leeg zijn”, zegt hij. “Ik heb daarom al vaker gedacht om te stoppen met Vince De Kebabprins, hoewel het nog steeds een zeer goed draaiend concept is.”

De oplossing komt er nu in de vorm van een overname. Pieter Jorissen en Serge Byloos (van o.a. De Tafelaer en De Koestal) nemen met cateringbedrijf Global Cuisine de activiteiten in portefeuille. “In het concept van Vincent zie ik een verhaal dat perfect past binnen onze onderneming”, zegt Pieter Jorissen in Het Belang van Limburg. “De vraag naar beleving stijgt, en dat is exact wat mensen creëren door hun eigen kebabfeestje in huis te halen.”

DJ/K.Me

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.