Nieuws Limburg GNK Walterscheid moet even naar adem happen

GNK Walterscheid moet even naar adem happen

GNK Walterscheid moet even naar adem happen

GNK Walterscheid in Sint-Truiden maakt moeilijke tijden door. De toeleverancier van onderdelen voor voertuigen en landbouwmachines heeft voor het tweede jaar op rij een behoorlijk verlies moeten sllikken. Waar in 2009 nog 234.000 euro in het rood werd gegaan (voor het eerst sinds het bedrijf in 2002 werd overgenomen van Glaenzer-Seurre Landtechnik), zakte de laatste lijn in het vorige boekjaar tot 440.000 euro onder nul.

Men maakt zich echter weinig zorgen over de cijfers. De multinational met 35.000 werknemers (waarvan slechts 34 in Sint-Truiden) kan wel tegen een stootje. Wat de Truiense vestiging betreft, worden er voor 2011 opnieuw zwarte cijfers voorspeld. Die zullen niet langer moeten gerealiseerd worden door zaakvoerder Alex Vanhees, die van het Duitse hoofdkantoor een promotie naar het Europese niveau heeft gekregen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.