Nieuws Limburg Gobo wint de Truck Safety Award 2021

Gobo wint de Truck Safety Award 2021

Gobo wint de Truck Safety Award 2021

Gobo Transport & Logistics uit Lanaken heeft woensdag in het Antwerpse Sportpaleis de Truck Safety Award in de wacht gesleept. Het gaat om een mooie onderscheiding die een onderdeel vormt van de Transport & Logistics Awards.

Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren pakte na een spannende finale de bronzen medaille in de categorie voor het beste HR-beleid. Maar Gobo wist de hoofdprijs weg te kapen voor het meest opmerkelijke veiligheidsbeleid, en dit voor kleppers als Corneel Geerts en Group Jost.

“Een mooie bekroning voor de enorme aandacht die we al vele jaren aan veiligheid besteden”, zegt CEO Jurgen Gobyn. “We doen dat consequent, en in diverse domeinen. Zo investeren we een fors bedrag in de permanente opleiding van onze mensen. We hebben enkele instructeurs in dienst die heel praktijkgericht, op maat van onze chauffeurs, de diverse veiligheidsvoorschriften uitleggen en trainen.”

Gobo Transport & Logistics speelt ook maatschappelijk een rol op vlak van veiligheid. “We houden al zo’n 18 jaar sessies over veiligheid voor schoolkinderen uit Lanaken”, aldus nog Jurgen Gobyn. “We laten hen kennismaken met de mogelijke gevaren bij contact met vrachtvervoer. Intussen hebben al meer dan 7.000 kinderen de voorlichting gevolgd.”

Gobyn staat er tevens op dat de gebruikte materialen veilig zijn. “Om de 3 maanden onderwerpen we elk voertuig aan een uitgebreide check-up om zeker te zijn dat er zich geen gebreken voordoen. Dat is uiteraard preventief voor de veiligheid van onze mensen en de andere weggebruikers. We houden ook een uitgebreide statistiek bij van alle bijna-ongevallen. Als er een voorval intern of extern wordt gerapporteerd, gaan we kijken hoe we hier op inspelen om soortgelijke incidenten te vermijden.”

Tot slot speelt Gobo ook onrechtstreeks in op de veiligheid door de aandacht voor het comfort van de chauffeurs. “Als ze goed geslapen hebben op een pocketveren-matras, over een goede airco en verwarming beschikken, hun spulletjes netjes in de cabine kunnen opbergen, enzovoort, zijn alle randvoorwaarden vervuld om zich met volle concentratie op het verkeer te richten”, aldus nog de CEO. “Op dat vlak doen we geen toegevingen. Een hoge standaard van comfort voor de werk- en leefomgeving van onze chauffeurs speelt bovendien een belangrijke rol in ons personeelsbeleid. Alleen maar voordelen dus”, besluit Jurgen Gobyn.

Reageer op dit bericht

Reacties

Peter D. 2021-03-23 10:33:03

Proficiat Jurgen, met het behalen van deze safety award !

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.