Nieuws Limburg “Goed dat economische welvaart primeert op zonevreemde bossen”

“Goed dat economische welvaart primeert op zonevreemde bossen”

“Goed dat economische welvaart primeert op zonevreemde bossen”

De werkgeversorganisaties reageren positief op de beslissing van Vlaams minister-president Geert Bourgeois om de zogenaamde boskaart naar de vuilbak te verwijzen. Hierdoor lopen industrie-, bouw- en landbouwgronden niet langer het risico om als waardevol bos beschermd te worden.

“Dit is een verstandige beslissing. Het kan niet dat zonevreemde bossen voorrang krijgen op onze economische welvaart”, zeggen Johann Leten van Voka Limburg en Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw Limburg. “Onze kritische kanttekeningen hebben de regering aan het denken gezet. Dat was nodig, want deze absurde boskaart gaf voorrang aan de grillen van Moeder Natuur in plaats van aan ambitieus ondernemerschap. Het is dat laatste dat onze welvaart waarborgt.”

VKW Limburg zit op dezelfde lijn: “We zijn blij dat de Vlaamse regering haar gezond verstand gebruikt en inziet dat de boskaart langs alle kanten rammelde”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “We hopen dat de Vlaamse regering nu de tijd neemt om haar huiswerk grondig te doen om zo te komen tot een nieuwe, veel beter opgestelde kaart, met andere en betere criteria en vooral zonder perverse consequenties voor bedrijven en burgers. Dit gevolgd door een openbaar onderzoek waarbij de betrokkenen individueel worden aangeschreven.”

En ook Unizo Limburg is blij dat het (jacht)geweer van schouder wordt veranderd. “In de gegeven omstandigheden een logische beslissing en een kwestie van gezond verstand”, aldus Patrick Buteneers, adjunct-directeur. “Het is belangrijk dat de sereniteit en rust rond dit dossier nu eerst weerkeert. Een nieuw plan om kwetsbare bossen te beschermen zal de rechtszekerheid van de betrokken eigenaars in elk geval veel beter moeten vrijwaren. Zonder die rechtszekerheid zal een bosplan nooit het nodige draagvlak krijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.