Nieuws Limburg Goed idee: externe CEO in uw familiebedrijf?

Goed idee: externe CEO in uw familiebedrijf?

Goed idee: externe CEO in uw familiebedrijf?

Het Limburgs Platform voor het Familiebedrijf (LPF) heeft een boek uitgegeven over de niet-familiale CEO in de familiebedrijven. “De niet-familiale CEO zit vaak tussen hamer en aambeeld,” zegt professor Frank Lambrechts van de UHasselt, één van de mede-auteurs van het boek. “Van de ene kant is hij of zijn aangezocht door de familiale aandeelhouders, van de andere kant moet hij/zij de weg weten te vinden bij het management en het personeel.”

“Het boek biedt praktische handvaten voor de familiale aandeelhouders én de kandidaat-CEO’s. Basis is gelegd door tal van praktijkgetuigenissen, maar die worden aangevuld met wetenschappelijke onderbouw,” zegt Koen Hendrikx, directeur strategie bij VKW en coördinator van LPF. “Het is bovendien een erg belangrijk thema: slechts één op drie bedrijven overleeft een generatiewissel. Het boek wordt maandagavond voorgesteld in SAS RAdisson in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.