Nieuws Limburg Goed nieuws voor UgenTec: prijs is binnen!

Goed nieuws voor UgenTec: prijs is binnen!

Goed nieuws voor UgenTec: prijs is binnen!

Aan boord van het evenementenschip Ocean Diva hebben Voka en minister van Economie Muyters afgelopen weekend de winnaars bekendgemaakt van de tiende Bryo Awards. De prijs voor het bedrijfje met het grootste potentieel ging naar UgenTec van de 22-jarige Hasselaar Wouter Uten.Wouter Uten

Hij was genomineerd met 2 andere toppers (Lees artikel hier). Wouter Uten studeerde informatica aan de KHLim en liep stage bij het biotechnologiebedrijf PathoFinder in Maastricht. “Daar vroeg men mij ‘iets te ontwikkelen’ om DNA-analyses sneller te laten verlopen. In drie maanden zette ik een prototype op punt dat dertig keer sneller analyseert dan de manuele analyses van laboranten nu. Ik richtte toen UgenTec op. Bryo was voor mij echt de toegangsdeur naar het grote Voka-netwerk en wie weet, nu ook naar internationale marktdoorbraak.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.