Nieuws Limburg Goede kennis koopt zich in bij Move Intermodal

Goede kennis koopt zich in bij Move Intermodal

Goede kennis koopt zich in bij Move Intermodal

Het durfkapitaalfonds Down2earth rond Ivo Marechal is in het kapitaal gestapt van het Genkse duurzame vervoersbedrijf Move Intermodal van Luc Driessen. Down2earth wordt minderheidsaandeelhouder van Move, het management behoudt de meerderheid. Financiële details zijn niet vrijgegeven, maar de transactie levert voor Move wel een oorlogskas ter waarde van 20 miljoen euro op. “Met financiering van de banken erbij, kan dat oplopen tot 50 miljoen euro”, zegt Ivo Marechal die ook voorzitter van de raad van bestuur van Move wordt.

Marechal en Driessen kennen mekaar al een paar decennia. Ivo Marechal was in het verleden nog CEO van H.Essers, Luc Driessen was manager bij Ewals Cargo Care in Genk. De twee kwamen elkaar dus wel eens tegen in de wereld van de logistiek. “En dat verliep altijd erg correct”, getuigen ze. Ondertussen is de wereld voor beiden wel een stuk veranderd. Ivo Marechal stond na zijn vertrek bij H.Essers mee aan de wieg van het durfkapitaalfonds Down2earth, terwijl Luc Driessen Move Intermodal in 2011 via een management buy out losweekte van de groep Ewals.

Onder impuls van Luc Driessen, en dankzij de steun van investeerder van het eerste uur Peter Croonen, wist Move uit te groeien tot een snelgroeiende nichespeler in de logistiek. Het bedrijf specialiseerde zich in het vervoer per trein of boot van goederen (vooral chemie, staal en voeding), waarbij enkel de eerste en laatste kilometers per vrachtwagen worden afgelegd.

Zeven jaar later beschikt Move over zeven vestigingen in Europa, en haalt het bedrijf een omzet van ruim 80 miljoen euro (2017) met 250 medewerkers. Voor dit jaar wordt een omzet van ruim 100 miljoen euro verwacht. “Ik heb nog alle goesting om het volgende hoofdstuk van Move te schrijven, maar daar heb ik niet enkel financiële hulp, maar ook kennis voor nodig. En zo kwam ik bijna vanzelfsprekend bij Ivo Marechal en Down2earth terecht”, legt Luc Driessen uit.

Oorlogskas
De transactie werd afgelopen week afgerond. Het resultaat is dat het management van Move (Luc Driessen en Kees Winters) de meerderheid in Move bewaart. Down2earth wordt minderheidsaandeelhouder met Ivo Marechal als nieuwe bestuursvoorzitter. “Je kan ook stellen dat Luc Driessen en Down2earth de meerderheid in het bedrijf hebben”, zegt Driessen.
Peter Croonen blijft als aandeelhouder en bestuurder aan boord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.