Nieuws Limburg Goei Goesting opent nieuwe topzaak in Hasselt (met foto's)

Goei Goesting opent nieuwe topzaak in Hasselt (met foto's)

Goei Goesting opent nieuwe topzaak in Hasselt (met foto's)

Dirk Hendrickx, uitbater van het succesvolle restaurant De Goei Goesting in Hasselt, heeft in het daarnaast gelegen pand een gloednieuwe zaak geopend. “L’Aperi Vino is de naam van ons Wine & Food Café dat gevestigd is waar vroeger Dai Cugini was,” vertelt de zaakvoerder. “Het is een aperitiefbar, zoals er in Italië veel zijn, maar in deze streek best uniek mag genoemd worden.”

Na een heel ingrijpende verbouwing, die een forse investering heeft gevergd, is de horecazaak zopas geopend voor het grote publiek. “We schenken 34 verschillende wijnen die per glas gedronken kunnen worden,” vertelt Hendrickx. “De wijnen worden geschonken via een professioneel tapsysteem, waardoor gedurende 3 weken hun hoogste kwaliteit kan behouden blijven.”

In het concept wordt het aperitief met de bijpassende Italiaanse hapjes, rechtstaand genuttigd aan een hoge tafel. “Wij specialiseren ons in Italiaanse en Spaanse charcuterie die in een open keuken à la minute worden afgesneden. Klanten zien de hammen en salami’s hangen. Hierbij kunnen huisbereide, kleine fingerfood-hapjes besteld worden.”

Aan tafel worden ook kleine degustatiegerechten geserveerd. “Hiermee trekken wij de lijn door van de befaamde, kleine gerechtjes van de Goei Goesting,” aldus de uitbater. “Deze kunnen dan telkens geproefd worden met een glas bijpassende wijn. Het is dus niet de bedoeling om een restaurant te worden, maar eerder een kwaliteitsvol drank- en hapjescafé.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.