Nieuws Limburg Graco leert leerlingen omgaan met de spuit

Graco leert leerlingen omgaan met de spuit

Graco leert leerlingen omgaan met de spuit

In criminele milieus is het geen goed idee, maar als het gaat over schilders en hun toekomst, mogen jongeren best wel overweg kunnen met de spuit. Dat vindt ook Graco in Maasmechelen, wereldmarktleider in verfspuitapparatuur. Het bedrijf liet 40 jongeren die een opleiding tot schilder volgen, experimenteren met de allernieuwste technieken. Als locatie voor een namiddagje kladderen werd gekozen voor de lokalen van het Centrum voor Deeltijds Onderwijs (CDO) in Zonhoven. “Een dubbele winst dus,” zegt Geert Ramaekers, directeur van Bouwunie Limburg, dat mee de actie organiseerde. “Want niet alleen leren de jongeren hoe het er vandaag in een modern schildersbedrijf aan toe gaat, ze zorgen er ook voor dat de klaslokalen in Zonhoven een opfrisbeurt krijgen.”

Louis Linsen van het gelijknamige schildersbedrijf in Peer, is blij met het initiatief: “De klassieke schilder bestaat niet meer. De stiel van schilder en decorateur is de jongste jaren uitgegroeid tot een technisch en erg veelzijdig beroep. Dit door toedoen van nieuwe en gewijzigde materialen, producten en machines, de hogere eisen van opdrachtgevers, en wetten en regels allerhande. Het onderwijs kan dit niet allemaal bijbrengen. Daardoor is de schoolse basiskennis onvoldoende om vandaag in een modern schildersbedrijf aan de slag te gaan. Initiatieven vanuit de bedrijfswereld kunnen hieraan tegemoet komen. Een lovenswaardige actie dus.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.