Nieuws Limburg Granilux vindt onderkomen in Meeuwen-Gruitrode

Granilux vindt onderkomen in Meeuwen-Gruitrode

Granilux vindt onderkomen in Meeuwen-Gruitrode

De producent van houtpellets Granilux gaat in Meeuwen-Gruitrode een kantoor, magazijn en toonzaal openen. Houtpellets zijn samengeperste korrels van zaagsel, die dienen als milieuvriendelijke verwarmingsbron. Granilux, een merknaam die zopas werd overgekocht van een Luxemburgse holding, gaat de pellets ook zelf produceren in Ham, en wel in samenwerking met de firma Agricon. De capaciteit bedraagt er 50.000 ton per jaar. De vraag naar deze korrels stijgt exponentieel, waardoor de Limburgse investeerders de activiteiten in eigen streek wilden centraliseren. Pierre Casier, die samen met Martin Paesen en Toon Winters het nieuwe project in goede banen leidt, produceerde tot voor kort zijn houtpellets in Duitsland en Oost-Europa.

Voor Granilux is de verkoop van houtpellets maar een begin in een hele reeks ecologische producten, gaande van kachels voor pellets tot led-verlichting.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.