Nieuws Limburg Gratis parkeren houdt shoppers in Bilzen

Gratis parkeren houdt shoppers in Bilzen

Gratis parkeren houdt shoppers in Bilzen

Waar heel wat steden en gemeenten kiezen voor betaalparkings, wil Bilzen het over een andere boeg gooien. Het bestuur kiest voor gratis parkeren in het hele centrum (max. 2 uur) om zo meer kooplustigen aan te trekken. Bovendien werd dinsdag nog een tweede ondergrondse parking met 220 plaatsen officieel ingehuldigd. Deze ligt onder het nieuwe winkel- en wooncomplex De Commanderie, en zal ook gratis kunnen gebruikt worden.

bruno steegen“Terwijl veel steden en gemeenten blijven investeren in baanwinkels in de periferie geven wij in Bilzen absolute voorrang aan het stadscentrum,” aldus schepen Bruno Steegen. “Al jarenlang is Bilzen de enige stad in Vlaanderen waar bezoekers in het centrum twee uur gratis kunnen parkeren en dat zowel onder- als bovengronds. Dat is en blijft heilig voor ons. De regeling zorgt ervoor dat het centrum levendig blijft en het winkelaanbod verder aangroeit.” Bilzen maakt zich tevens sterk dat hierdoor de leegstand onder controle kan gehouden worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.